Thai Oil, Aroma & Medical Hot Herbal Compress Massage Therapy

Technieken en inleiding
Deze Master Class is een logisch protocol van verschillende Thaise massage technieken op de rug, schouders en nek met als doel de cliënt zeer diep te laten ontspannen.  Alle oefeningen zijn originele massage handelingen zoals die worden gedoseerd op de beroemde Thaise Internationale Massage Scholen als Wat Po, Chetawan Medical School en ITM (Chiang Mai). De technieken uit de lesstof zijn terug te vinden in :

  • Nuad BoRarn (ITM)
  • Thai Royal Oil & Aroma Therapy Massage (Wat Po)
  • Thai Hot Medical Herb Compress Massage (Chetawan)

 Het niveau van de master class is afgestemd op deelnemers met een professionele massage achtergrond.

 

Over Thaise Kruidenstempel Massage
Binnen de traditionele Thaise geneeskunde kunnen pijnen en spanningen, die niet met drukpuntmassage of andere massages weggenomen worden soms beter behandeld worden met een warme kruiden gevulde kompres, in Thai ‘Loehk Prakob’.

Thaise kruidenstempel massage zorgt ervoor dat je geest en je lichaam in diepe ontspanning komen. Hierdoor is deze massage vorm bijzonder geschikt om op de rug, nek en schouders te worden gebruikt als onderdeel van de Thai Oil & Aroma Therapy Massage. De combinatie van deze twee massage vormen zorgen zonder uitzondering voor een diepe haast hypnotische ontspanning. Hierdoor zorgt het ook voor verlichting van spierpijn en spanning. Door de scrubbende werking van de bundels worden de poriën geopend en het lichaam gereinigd.

De kruiden stempels optimaliseren de stofwisseling en zorgen ervoor dat de afvalstoffen sneller en gemakkelijker afgevoerd worden. Na de behandeling zal de cliënt ook merken dat de doorbloeding beter is. Vooral mensen met migraine, burn-out, obstipatie, jicht en reumatische aandoeningen ondervinden veel baat bij de therapeutische behandeling met deze kruiden stempels. Kruidenstempels worden dus ook gebruikt om ‘stand alone’ blessures te behandelen.

De kruidenstempels zijn gevuld met ontspannende, reinigende en activerende kruiden. De masseur masseert je lichaam met de verwarmde kruidenstempels al wrijvend, cirkelend en stempelend met een wisselende druk. Bij de Thaise Kruidenstempelmassage zal de hele achterkant van het lichaam worden behandeld waarna meestal een ontspanningsmassage op de rug, schouders, nek, armen, handen, benen, voeten, buik, hoofd en het gezicht gegeven word. Het is dus altijd een onderdeel van een andere massage.

Kruidenstempels worden echter ook gebruikt om ‘stand alone’ blessures te behandelen. Een aantal vaak gebruikte kruiden zijn tumeric poeder, korianderzaden, lavendelbloemen, eucalyptusbladeren, verse gember, ginseng wortel, sinaasappelschillen, jasmijn in een mengsel van Lemongrass-, lavendel- en pepermuntolie.

Tijdens workshop word gewerkt uitsluitend met kruiden stempels van 5 Golden Dragon Brand of van Pornmongkhon omdat die ook Zingiber  Cassumunar in Thai ook wel Plai genoemd) bevatten. Plai wordt gewonnen uit een wortel van de gember familie en heeft een indrukwekkend pallet aan farmacologische eigenschappen waaronder pijnstillend, ontstekingsremmend en antiseptisch.

Thai Oil, Aroma & Medical Hot Herbal Compress 1 daagse workshop 7 uur
Thai Oil, Aroma & Medical Hot Herbal Compress Feedback on the course and teachers
Thai Oil, Aroma & Medical Hot Herbal Compress Kosten : 96 euro incl. thaise massage producten en lunch

Inschrijven?

New Field

15 + 9 =

Zondag 14 oktober

10.00-17.00: WORKSHOP Thai Aroma Oil & Medical Hot Herbal Compress Massage Therapy
De prijs is € 96,00 per persoon inclusief: koffie & thee, lichte lunch, het starterspakket  t.w.v 43 euro : een fles van 100 ml massage olie, 4 kruiden stempels (2 voor de workshop en 2 voor thuis) en een potje van 20 gramm Plai gele kruidenbalsem, een foto geïllustreerd werkboek.

 

Locatie : Kronenburgwerf 34, 4812 XR Breda

Algemeen cursusvoorwaarden 1

  • Deelnemen voor een workshop van Aromabalance kan uitsluitend via het inschrijfformulier op de website.
  • Aanbetaling dient binnen te zijn eerste week na de inschrijving, dat is 50 % van het workshopbedrag.
  • Het volledige bedrag dient uiterlijk 7 dagen voor het starten van een workshop op onze rekening te staan.
  • We vragen u 15 minuten voor aanvang van de workshop aanwezig te zijn.
  • Hygiëne staat bij ons op nummer 1, dat verwachten wij van u ook.
  • Annulering kan kosteloos maar uitsluitend  7 dagen voor het starten van een workshop. Wanneer een training/workshop  door de cursist niet op tijd wordt geannuleerd, zal  het  volledige workshopbedrag  in rekening worden gebracht.
  • Indien door Aromabalance wordt besloten dat een workshop geen doorgang kan vinden bij onvoldoende inschrijvingen,  krijgen alle reeds ingeschreven deelnemers binnen 3 werkdagen het inschrijfgeld retour gestort.

Workshops datum 

14 oktober Breda   Thai Oil, Aroma & Medical Hot Herbal Compress Massage Therapy 96 euro

  Thai  Foot Reflexology Therapy massage 

 
  Thai Aroma & Oil Therapy massage